Domov » Motivacija, Zanimivo

Obljuba dela dolg

18 June 2009 Ni komentarjev

lifting_weightsV življenju sem si obljubil že marsikaj, pa obljub nisem držal. Raje sem priskočil na pomoč drugim, na sebe pa sem kratkomalo pozabil. Na videz sem bil srečen in uspešen, vendar samo takrat, ko sem bil v družbi ljudi, ki sem jih imel rad. Na samem pa sem bil kot kup nesreče, ki se bo vsak čas sesul sam vase.

Pred dvema letoma sem začel novo življenje. Življenje, v katerem sem se začel zavedati nekaterih dejstev:

  • ne živim življenja, kot si ga želim
  • ne počutim se dobro / zdravo
  • in… čas neusmiljeno teče!

Za mano je bil 30. rojstni dan. Če sem si še tako dopovedoval, da to ne pomeni nič, sem se v nekem trenutku začel zavedati lastne umrljivosti.

Zamislil sem si idealno podobo svojega življenja. Postavil sem si vprašanje: “Kaj si želiš od življenja, ko boš star 40?”. Pred očmi se mi je prikazal prizor: nasmejana in vesela družba na velikem zelenem vrtu. Videl sem sebe, zdravega, postavnega, nasmejanega in samozavestnega, obdanega s prijatelji in ljubečo družico… Kdo si ne bi želel take idile?

40. je za ovinkom, 50…, da slučajno niti ne pomislim na 60. Številke so se mi zdele grozne. Še bolj grozna pa je bila slika prihodnosti. Zaprl sem oči in se sprehodil skozi leta, ki prihajajo. Pomislil sem, kaj se je z mano dogajalo v zadnjih letih. V enačbo prihodnosti sem vstavil naslednje spremenljivke:

  • vsako leto 5 kg težji
  • cigarete in alkohol
  • gurmanske pojedine
  • 5 močnih kav na dan.

Če bom nadaljeval trend zadnjih 4-ih let, potem bom pri 40-ih imel 150 kg, živel na robu srčnega napada, s kroničnim kašljem in bolečino v prsih, vedno zadihan in zasopihan, in SAM! Odprem oči in zrem v ogledalo.

Take prihodnosti si nisem želel, pa vendar sem si tako prihodnost ustvarjal vsak dan. Z žlico sem si počasi kopal grob in s cigaretami zabijal krsto.

Ta dan sem si obljubil, da bom spremenil življenje, vzel stvari v svoje roke in si ustvaril prihodnost, kot si jo želim. Obljuba dela dolg, in dolg odplačujem vsak dan.

To ne bo še en blog o samopomilovanju, ampak blog o uspehu in sreči, ki si jo lahko ustvari vsak posameznik.

Blog je namenjem vsem, ki se prepoznate v zgornjih besedah, vsem ki si želite spremembe, pa ne veste kje začeti. Brez zadržkov bom vsakega bralca, popeljal čez mojo izkušnjo.

P.S.:

Naj povem še to… To je moja izkušnja, moje misli in moje življenje. Odprt sem za ideje, misli in nasvete vseh, ki želite svetu prispevate nekaj pozitivnega. To ni in ne bo nikoli prostor za obračunavanje in sovražni govor. Če nimaš nič pametnega za povedati, bodi tiho.

Kakšno je tvoje mnenje?

Komentiraj tukaj ali uporabi trackback iz svoje strani. Spremljaj novosti subscribe to these comments z RSS.

Drži se teme, bodi kul.

Uporabiš lahko naslednje oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stran podpira Gravatar. Za prikaz avatarja se registriraj na www.gravatar.com.